22 Ocak 2013 Salı

Windows 8 Masaüstü Simgelerinin Yatay Dikey Boşluk Ayarı

 (Win + R) tuşuna basarak çalıştır kutusunu açın.Çalıştır kutusuna "Regedit" yazarak kayıt defterini açalım.Kayıt defterinden sırasıyla "HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\WindowMetrics" yolunu izleyin.


Simgelerin yatay olarak aralarındaki boşluğu azaltmak yada arttırmak için "WindowsMetrics" klasöründe "IconSpacing" girdisini bulun ve açın.Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey Windows 8'in varsayılan boşluk yakınlığının "-1125" olmadır.



Simgelerin yatay boşluk mesafesini arttırmak için değer verisini  "-480" ve "-2730" arasında değiştirebilirsiniz.Sayı düştükçe simgeler birbirine yakınlaşır.Sayı yükseldikçe simgeler birbirinden uzaklaşır.Boşluk daha da artar.Kendinize göre bir değer verin.Ayarların kaydedilmesi için oturumun kapanıp açılması gerekiyor.



Simgeler dikey olarak yine aynı boşluk değerine sahiptir.Bunu değiştirmek için aynı konumda bulunan "WindowMetrics" klasörünün altındaki "IconVerticalSpacing" girdisini açın.Yine "-480" ve "-2730" arası bir değer belirleyin ve kaydedin.Yine ayarların kaydedilmesi için oturumu kapatıp açmanız gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder